
;
Staro-novinka v uskladnění potravin je technika vakuování.
Ta výrazně prodloužuje jejích trvanlivost.
Každý z nás ukládá různé uzeniny a sýry v papírových obalech, které zakoupili v obchodech a pokud si chcete něco v lednici vybrat, tak musíte vše rozbalit aby jste viděli co v obalu je. Tento problém jsem vyřešil zakoupením Vakuovací baličky suchých, vlhkých a tekutých potravin (polévky, omáčky).
Po zakoupení potraviny hned zabalím a napíšu den uskladnění, pokud se jedná o delší uskladnění. Vakuované potraviny zůstanou stejně chutné i po více jak týdnu (dle druhu potravin).
Další možností, kdy použít vakuovačku je domácí zrání hovězího masa.
Než maso uzavřete do obalu (miska, sáček nebo smrštitelná fólie), můžete do něj vetřít směs čerstvě namletého pepře, soli, oleje a třeba i rozmarýnu a česneku. Obsahují antioxidanty, takže zabraňují rozvoji bakterií. Maso se tak rychle nezkazí, jen přirozeně stárne. Doma v lednici tak můžete nechat hovězí ležet klidně dva týdny při teplotách do 4 °C, ale i týden při mírně vyšší teplotě.
A pak si můžete provést test: dobře rozleželé hovězí totiž charakteristicky voní a ztmavne.
Rádi uvádíme i celý článek z něhož jsme čerpali.
Zdroj: https://hobby.idnes.cz/hovezi-steak
Ovládání kuchyně by mělo být lehké a příjemné. Dobrý pocit při používání kuchyně nezávisí jen na designu nebo povrchových materiálech.
Otestujte na prodejně zaplněné zásuvky. Tichý chod a tlumení zásuvek oceníte hlavně v kuchyni spojené s obývacím pokojem a jídelnou.Otevírejte a zavírejte výklopy a zásuvky až pak se rozhodněte. Jak otevřít zásuvku nebo výklop špinavýma rukama? Pomůže Vám elektrické ovládání SERVO-DRIVE. Ideální místo pro jeho použití je zásuvka ve které je odpadkový koš.
Není nic horšího, než při ukládání věcí do nové kuchyně zjistit, že se Vám tam vše nevejde. Stává se to až v 60% případů. Rozmyslete si předem dobře, kolik a na co budete potřebovat úložného prostoru.
Nebojte se udělat kychyňskou linku hlubší než standartních 60cm. Nepoužívejte dvě úuké ale jednu širokou skříňku. Tím lze získat až 40% úložného prostoru navíc. Využijte všechny možnosti k získání úložného prostoru navíc. Použijte zásuvku pod dřezem, vnitřní nebo rohové zásuvky.
Pro plynulou práci v kuchyni jsou důležité jednoduché pracovní postupy. Promítněte si v duchu co denně při používání kuchyně děláte. Uvědomíte si pak lépe, co a kde budete v nové kuchyni potřebovat.
Rozdělení do 5-ti zón zajišťuje krátké vzdálenosti a tím úsporu času i sil. Vše je uspořádáno logicky podle pracovních postupů v kuchyni. Dbejte na to abyste meli vše potřebné snadno a ihned přístupné. Díky rozdělení kuchyně do zón se zbytečně nenachodíte a ušetříte čas při vaření.